resultaten van projecten 2009-2011

Mercy Home - 2009

In 2009 hebben we met de Vastenaktie in Enschede het project van de Mariakerk op de kaart gezet: Mercy Home, een kindertehuis voor gehandicapte kinderen in Dharmapuri, Zuid India

Ondertussen is er een muur om het kindertehuis gebouwd (tegen indringers en dieren), zijn er nieuwe badkamers aangelegd en is een nieuwe waterput gerealiseerd.

bron:
http://lottedh.waarbenjij.nu/reisverslag/3823329/daar-zijn-we-dan-dharmapuri

Malawi -2010


In 2010 hebben we met de Vastenaktie in Enschede meegedaan aan het steunen van boerengroepen in Malawi. Boeren in Malawi hebben veel last van de wereldwijde klimaat veranderingen. Met steun van Vastenaktie en van U is een krediet systeem opgezet waardoor uiteindelijk ruim 8000 mensen uitzicht hebben op een beter leven. De boeren kunnen hun producten beter verkopen. En ze hebben geleerd door cursussen en uitwisseling van kennis om risico's over meerdere gewassen te verspreiden.

bron:
http://www.hallohorstaandemaas.nl/headerbannerimages/artikelimages/downloads/Verslag-van-een-project-in-Malawi-2

Mindoro - 2011

In 2011 hebben we met de Vastenaktie in Enschede meegedaan aan het steunen van de Mangyan (een inheemse bevolkingsgroep op het eiland Mindoro, Filippijnen) Met uw steun hebben de Mangyan vanaf 2011 trainingen gekregen om een eigen winkeltje te beginnen om voedsel of kunstproducten te kunnen verkopen. En ook steun en support ontvangen bij hun verzet tegen de opkomende mijnbouw en tegen de grootschalige houtkap.

bron:
http://www.missieburo.nl/upload/documents/Vastenactie%202011/Vast_Projectverslag_A3-fc-02.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten